planteservice

5 tips til at forlænge levetiden på dine planter

Der er ikke noget så dejligt som en masse planter og blomster i ens bolig og have. Men mange oplever tit problemer med, at holde deres planter i live. Nogle gange er det noget så simpelt, som at de glemmer at vande dem, men andre gange er der noget helt andet der er skyld i problemerne. Vi kigger herunder på nogle af de ting, som du kan gøre for at hjælpe dine planter til et længere og bedre liv.

Husk at vande dem, med den rigtige mængde vand

Mange herhjemme går og tror at den gyldne vej til at holde deres planter er, at give dem vand til de sejler, fordi de er bange for at de ellers visner. Det kan i sidste ende gøre mere skade end gavn, da mange ender med at drukne deres planter. Selvom dine intentioner er gode nok, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i hvor meget vand din plante skal have og ikke blot hvor ofte, den skal vandes. På denne måde sikrer du dig mod, at dine planter lider en uheldig, tidlig død.

Undersøg mulighederne for brug af special gødning

Har du større planter i f.eks. haven, bør du undersøge muligheden for special gødning. Specielt hvis din plante står et sted, hvor den ikke kan optage nok næring fra jorden omkring sig. Har du eksotiske planter, kan det også være at de ikke er tilpasset den danske jord, og derfor også har brug for en hjælpende portion gødning. Du kan finde gødning billigt i forskellige havecentre eller supermarkeder og hvis du ikke har heldet med dig der, kan du også kontakte en havemand eller et firma og høre om de har det, som du skal bruge.

Sørg for at placere dine planter korrekt i din bolig

En anden stor synder, som der ikke bliver givet meget tanke, er placering af planterne i hjemmet. Har du en plante der skal bruge meget sollys, nytter det jo selvfølgelig ikke at placere den i et hjørne hvor solen aldrig falder på den. Som hovedregel bør alle dine planter i din bolig, stå på en måde, hvor de alle bliver ramt af solens lys, i løbet af dagen. Er der nogle af dine planter der kræver meget mere end de andre, kan det være en ide at sætte dem udenfor i haven eller på en altan. Har du ingen af de to, så kan du også bruge den vindueskarm der får mest sol i løbet af dagen.

Brug professionel planteservice

Er du ved et punkt, hvor du føler du har prøvet alt, uden at det har hjulpet, bør du kontakte en professionel. Der findes mange virkelig gode firmaer der tilbyder planteservice, som en del af deres ydelser. Med planteservice kommer det valgte firma ud og ser på planterne og behandler dem bedst muligt. De rådgiver også omkring hvordan du selv kan hjælpe dem på vej. Du kan også vælge en løbende aftale med firmaet, hvor de kommer ud en gang om ugen eller måneden og hjælper dig.

Søg efter redskaber og idéer på internettet

Et af de bedste redskaber du kan bruge er og bliver internettet. Der er tusindvis af spørgsmål og svar, og mange der sikkert minder præcis om din situation og specifikke plante. Du kan også finde mere information om dine planter på nettet og sikkert også mængden af vand, samt placering og mere. Vær derfor ikke ked af at gå til tasterne for at finde dit svar.

Vi håber de her tips hjalp dig til at finde ud af, hvad du skal gøre for dine planter.

Hvis du selv har nogle gode tips, til andre besøgende, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *