Karantænerum (Vejle)

Meget store genstande, som ikke kan være i fryserummet eller genstande eller som ikke tåler frysning, observeres over en 5-årig periode, tæt pakket i klar plast, enten i den gamle del af magasinet eller efter tilbygningen, i det dertil indrettede Karantænerum, der er beliggende i hjørnebygningen uden for magasinhallerne.

Det er nødvendigt med en lang karantæneperiode hvis man vil kunne konstatere om en trægenstand er angrebet af borebiller,  når den indsættes på magasinet. Den lave temperatur i magasinet nedsætter insekternes udviklingshastighed. En borebillelarve kan være op til 5 år om at blive til en voksen bille under de forhold. Konserveringscentret registrerer de genstande, som stilles i karantæne og de ud pakkes efter 5 år, hvor det kan konstateres om de er angrebet af borebiller eller ej.

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.