Materialer

Ved opbygning af en udstilling anvendes forskellige materialer til montreopbygning og -indretning. Nogle materialer indvirker på genstandene. Det er et kendt fænomen, at træ afdamper gasser, der nedbryder metalgenstande og kalkholdige genstande som konkylier, mens maling afdamper gasser, der misfarver fotografier og kan blege farvestoffer i f.eks. akvareller.

Det kan være fristende at udarbejde en positivliste over de materialer, der er sikre at anvende, men problemet er, at når man bruger kommercielle produkter, skal listen ofte opdateres for at være brugbar. Derfor er det mere sikkert at sige, hvad man ikke skal bruge eller anbefale materialer i mere generelle vendinger.

Materialer og montrer
(Uddrag af Nationalmuseets udstillingsmanual 2005)

Ved magasinering gælder de samme principper for valg af materialer. Materialer i direkte kontakt med museumsgenstandene skal være af bedste kvalitet. Øvrige materialer skal være af god kvalitet.

Kulturstyrelsens retningslinjer indeholder mange materialeanbefalinger:

Bevaring og håndtering af kulturarvsgenstande
(Slots- og Kulturstyrelsens retningslinjer for bevaring og håndtering)

Senest redigeret 02/2016

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.