Kompaktlagring (Vejle)

Da vi i 2003 indrettede af den første del af Fælles Museumsmagasiner (Hal A, B, C og D) var det noget ganske nyt, at museernes og arkivernes genstande blev magasineret i store fællesrum fremfor at hver institution havde deres eget magasin. Den økonomiske fordel ved store haller gjorde det muligt at nedbryde de fysiske grænser mellem institutionerne.

Hvert museum eller arkiv har stadig deres eget område i denne del af Fælles Museumsmagasiner, men der er ingen vægge eller låse imellem, og hver institution søger selv for pladsregistrering og placering af genstande i deres område.

I den nye del af Fælles Museumsmagasiner fra 2013 (Hal E, F og G) har de gode erfaringer med at dele banet vejen for at indføre kompaktlagring, hvor alle institutionernes genstande placeres efter materialetype og størrelse. Dvs. det enkelte museum eller arkivs genstande står ikke samlet, men der hvor klimaet er bedst for denne gestand og hvor pladsen udnyttes bedst muligt.  Der er blevet ansat en magasinforvalter, som er ansvarlig for pladsregistrering af de pakkeenheder, museer og arkiver kommer med og som sørger for at placere genstandene i magasinet efter størrelse og materiale.  Den enkelte institution har stadig ansvaret for at vide, hvad en pakkeenhed indeholder. En pakkeenhed kan f.eks. bestå af en palle med x antal kasser eller af flere møbler. Ved magasineringen afleveres en digital liste over indholdet i pakkeenheden til konserveringscentret, der har ansvaret for lagersystemet og for at fremhente pakkeenheder med genstande, værker og arkivalier til museer og arkiver.

L1000551

Magasinforvalteren placerer genstande i kompaktpallereoler i Hal E

Senest redigeret 12/2014

 

 

 

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.