Hovedmagasin (Ribe)

Underetagen, Hovedmagasin

Underetagen, Hovedmagasin

Det 1000 m2 store hovedmagasin har basisklima. Luftfugtigheden ligger tæt på 55 % året
hele året, og temperaturen ligger mellem 7-18 °C. Klimaet opnås ved passiv klimatisering med minimal støtte fra en affugter. Gulvet er ikke isoleret, og da jordtemperaturen konstant er 8-9 oC, fungerer gulvet som varmeflade om vinteren og køleflade om sommeren. Rummet har endnu ikke haft behov for opvarmning.

I magasinet opbevares nyere tids genstande, kunst og arkæologiske genstande. Genstandene opbevares enten i flyttekasser i kompaktreolsystemet eller på paller i pallereolsystemet. Genstande, som ikke er pakket i kasser, overdækkes med et stykke udvasket bomuldsstof for at undgå tilstøvning.

Hovedmagasinet er 6,5 m højt. I den nordvendte side står et 6 m højt reolsystem til magasinering på EUR-paller. Anlægget dækker et gulvareal på 370 m2. I modsat side står et 6 m højt kompaktreolsystem til magasinering i flyttekasser. Dette anlæg dækker et gulvareal på 250 m2. Dertil kommer et område på 50 m2, indrettet med 21 trådnet, i alt 204 m2, til magasinering af malerier. På mezzaninens nordvendte side står et specialsikret kompaktreolsystem på 30 m2. Der er adgang til Specialmagasinet fra Hovedmagasinets mezzanin. Hovedmagasinet kan udvides med 278 m2 mod øst i allerede eksisterende byggeri.

Magasinhallen er udstyret med tre trådløse dataloggere af mærket DataSuite, som måler temperatur og relativ luftfugtighed. Loggerne sender informationer om klimaet i magasinet til en pc opstillet i registreringsrummet. Ved uhensigtsmæssige udsving alarmeres medarbejderne med en mail.

Areal                                                         1000 m2 (24,0 m x 41,66 m)
Loftshøjde                                                  6,5 m
Temperatur                                                7-18 °C i en rolig kurve hen over året
Fugtighed                                                   55 % RF +/- 4 % RF hen over året

Senest redigeret 12/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.