Klargøring af samlingerne (Vejle)

L1000551

Genstande stilles på plads i kompaktpallereoler af magasinforvalter

I det gamle magasin bygget 2003 har hvert museum og arkiv deres egen plads og sætter selv genstande, værker og arkivalier på plads på almindelige pallereoler og arkivreoler. Forud for indflytningen til Fællesmagasinet i 2003 blev alle museums- og arkivsamlinger klargjort af de 16 brugerne under vejledning af Konserveringscentret. Alle genstande blev så vidt muligt rengjort og frysedesinficeret før indflytning for at forhindre udvikling af skadedyrsangreb. Genstande, som ikke kunne fryses blev inspiceret af konservator og hvis der var tegn på skadedyr, blev de sat i karantæne. Brugerne forestod nedpakning og transport af genstandene til Fællesmagasinet. Brugerne fremstillede i samarbejde med Konserveringscentret en plan for klargøring og indflytning af samlingerne. De fleste brugere havde rengjort samlingerne inden ankomsten til Fællesmagasinet. Enkelte rengjorde genstandene i pakkerummet, hvor der forefindes faciliteter til rengøring. Genstandene blev rengjort med blød børste eller støvsugning for at fjerne støv, svampesporrer og borebillerester. Mølkugler og lindan-imprægneret papir blev fjernet. Alle museumsgenstande, som tåler frysning, blev pakket i plast og frysedesinficeret i fryser eller frysecontainer. Frysekapaciteten viste sig at være flaskehalsen i arbejdet, selvom der var både fryserum og en ekstra frysecontainer til rådighed.

I det nye magasin fra 2013 er der kompaktlagring i kompaktreoler og det er Fællesmagasinets magasinforvalter, som sætter på plads. Samlingerne klargøres til magasinering af museerne og arkiver. Genstande, arkivalier og værker rengøres, registreres og opdeles i pakkeenheder. F.eks. kan en pakkeenhed være 20 genstande pakket i en flyttekasse eller en palle med 2 Vælte-Peter cykler. Magasinforvalteren styrer, at museerne kan få den rigtige pakkeenhed udleveret på anmodning, men de skal selv holde styr på, at der er de beskrevne genstande i pakkeenheden.

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.