Fryserum (Vejle)

Fryserummet anvendes til frysedesinfektion af genstande af organisk
materiale, før de stilles på magasin. Hovedparten af alle genstande, som kommer
til magasinet, skal frysedesinficeres. Frysedesinfektionen sker ved -39 oC.

Temperatur:  Ned til -40 ºC. Ingen specielle krav til indfrysningskapacitet
Størrelse:  10,1 m2 (4,2 m x 2,4 m)
Gulvbelastning:  Max 3000 kg/m2, hvilket i følge ingeniørberegninger svarer til
100 kg/m2.

Det tekniske anlæg er placeret på taget over kølerummet.
Der er kondens- og afrimningsafløb i fryserummet.

Kommentarer og erfaringer
”Vi burde have haft et gulv, som kunne tåle en højere belastning. Vi
regnede med, at kravet på 3000 kg/m2 var rigeligt, men da en
palleløfter kun har ca. 4 x 4 cm gulvkontakt, kan man ikke køre store ting ind
i fryserummet. Hvis man alligevel gør det, vil gulvet bule. Der vil opstå
revner i samlingerne, som forværres af vand, der udvider sig ved nedfrysning
(frostskade). Fryserummet rimer lidt for hurtigt til. Teknikerne fortæller, at det er fordi,
der trækkes for meget varm luft med ind, når der sættes genstande i
fryserummet. Det kan til dels afhjælpes ved at sætte plaststrimler foran åbningen.
Problemet med dem er, at de tunge plaststrimler kan skade skrøbelige genstande,
når genstandene skal igennem.”
(Merethe Brock Didriksen, Konserveringscentret i Vejle)

Genstande tages ud af fryser efterendt behandling

Genstande tages ud af fryser efterendt behandling

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.