Indretning (Vejle)

Det oprindelige magasin – Fire haller med indskudt etage
Magasinbygningen fra 2003 består af to store haller gennemskåret af en bred fordelingsgang, således at der er to mindre haller mod nord og to store haller mod syd. Tre af hallerne har 50 % RH og én har 40 % RH. I alle haller er der bygget en indskudt etage af stålsøjler og ’elefantriste’, så det samlede areal er 1,75 gange større end grundplanet. På mezzaninen står almindelige reoler, mens der under mezzaninen er pallereoler. Det resterende gulvareal er køreareal samt indrettet til opbevaring af genstande, der er for store til, at de kan være under mezzaninen. Desuden er der i en tilbygning et kølemagasin med 560 hyldemeter til opbevaring af nyere tids medier. I samme bygning findes et fryserum (til miljøvenlig desinfektion for skadedyr), personalerum, pakkerum samt registreringsrum med internetforbindelse, så brugerne kan registrere genstande direkte ind i REGIN-databasen.

De nye magasinhaller
Der er opført tre nye haller i 2011/2012. To haller med basisklima på ca. 50 % RF og én med ca. 40 % RF.  I hallerne med basisklima er der kompaktpallereoler, en hal til enheder under 1.000 kg per aflæg (et aflæg = 4 paller) og en hal, der kan modtage genstande på op til 2.000 kg per aflæg. I hallen med det tørre klima er der kompaktarkivreoler. Magasinering på kompaktreoler giver en optimal udnyttelse af pladsen for genstande, der størrelsesmæssigt kan passes ind i systemet. Der vil altid være genstande der, på grund af deres størrelse og udformning, må placeres på paller på gulvet, og dem er der også levnet plads til, ligesom der er opsat grenreoler til lange genstande og trådnet til flade genstande såsom malerier og indrammet grafik.

Billede6

Faste pallereoler under mezzanin i magasinet fra 2003

Ved opførelsen af den første del af Fælles Museumsmagasiner ville kompakt pallereoler have været dyrere i forhold til den valgte løsning med en indskudt mezzanin og faste reoler, men de er siden faldet i pris, hvorfor denne løsning nu var økonomisk tilgængelig. Hvor der i de første fire haller fra 2003 på sammenlagt 5.432 kvadratmeter er plads til ca. 5.500 kubikmeter genstande, kan de nye haller på 2.095 kvadratmeter indeholde 6.342 kubikmeter genstande.

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.