Arkitektur (SMK)

Statens Museum for Kunst er beliggende i den nordvestlige ende af Østre Anlæg, på hjørnet af Sølvgade og Øster Voldgade. Østre Anlæg er en del af Københavns gamle voldanlæg fra omkring1630.

Museets ældste bygning er tegnet af arkitekten Wilhelm Dahlerup, og den er opført i 1896.

SMK Mag 032

Arkitekt Anna Maria Indrio, C.F.Møllers tegnestue, har tegnet tilbygningen fra 1998

Indtil 1960’erne blev man i museets forhal mødt af et kæmpemæssigt trappeforløb. I stueetagen var museets gipsafstøbningssamling stillet op. I dag befinder denne del af museet sig i Den Kongelige Afstøbningssamling i Toldbodgade.

I 1969 blev udstillingsarealet udvidet ved at lade 2 indre lysgårde overdække. Dette skabte tre store udstillingshaller, hvor af den ene ved en senere ombygning blev delt i 2 med en etageadskillelse.

Parallelt med Dahlerups gamle museumsbygning ligger den nye, enkle modernistiske tilbygning fra 1998. Det nye anlæg er indrettet med en række vidt forskellige funktioner, der alle knytter sig til moderne museumsdrift: flere udstillingssale, café, køkken, personalekantine, kontorer, mødelokaler, børneværksted, toiletter, scene med diverse faciliteter, depot- og teknikrum mv.
Det er arkitekten Anna Maria Indrio fra C.F. Møllers tegnestue, der har tegnet denne tilbygning til Statens Museum for Kunst.

Senest redigeret 07/2009

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.