Indretning (Randers)

Magasin A har seks magasinafsnit

Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland er bygget til at dække de oprindelige seks brugermuseers behov for ekstern magasinplads. Indretningsplanen tager udgangspunkt i en detaljeret gennemgang i sommeren 2007 af brugermuseernes eksisterende magasiner, samlinger og museumsgenstande.
Fællesmagasinet i Randers tilbyder opbevaring i enten standardklima (Magasin A) og tørt klima (Magasin B).
Begge magasiner er indrettet med platforme (mezzaniner, indskudte dæk) til opbevaring af fortrinsvis lettere museumsgenstande.
Magasin A har seks magasinafsnit: Mobile pallereoler, håndgodsreoler, grenreoler, gittervægge til malerier, diverse hyldereoler til magasinets æsker og kasser, fanemagasinet samt gulvplads til meget store museumsgenstande. Magasin B har to magasinafsnit: Stationære pallereoler og diverse hyldereoler.
I de enkelte magasinafsnit findes specialindretninger til genstandstyper såsom cykler, mindre skilderier, døre, både, sårbare faner og delikate modeller.
Fællesmagasinet i Randers råder over de nødvendige tekniske hjælpemidler til håndtering og intern transport af de magasinerede museumsgenstande.
Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland har valgt en driftsform, der tillader blandet opstilling af museumsgenstandene. Derved opnås optimal pladsudnyttelse.

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.