Tekniske hjælpemidler (Randers)

Fællesmagasinet i Randers råder over de nødvendige hjælpemidler til brug ved indflytning og drift: Truck, elektrisk palleløfter, manuel palleløfter, rulleborde, sækkevogn, stiger, støvsuger, kompressor, rullestillads, PC og printer samt et par ’hunde’.
Alt udstyr, undtagen rullestillads og rullevogne, er placeret i ankomst- og pakkeområdet, når ikke i brug.
Der gennemføres lovpligtige årlige eftersyn af truck og elektrisk palleløfter.

Truck

Toyota 7FBEST10 - Fællesmagasinets stolthed :-)

Toyota 7FBEST10 – Fællesmagasinets stolthed 🙂

Trucken er vores mest dyrebare hjælpemiddel – en lille 3 hjulet, 24 volt AC el-drevet gaffeltruck af mærket Toyota.
Trucken har en kapacitet på 1000 kg, hvilket er tilstrækkeligt for langt de fleste museumsgenstande. Den har en løftehøjde på 550 cm, hvilket betyder at den kan løfte palle op på de øverste bjælker.
Den har fuldt friløft, hvilket betyder, at den kan arbejde under platformene.
Den har hvide dæk af nylon, hvilket betyder, at den ikke afsætter sorte mærker på gulvene.
Den har integreret sideskift, hvilket giver mulighed for præcisionsplacering af pallerne.
Den har som ekstra tilbehør en vægt, der fortæller, hvad pallen vejer.
Flere detaljer fremgår af specifikationen for vores Toyota 7FBEST10.

Pris i 2008: 135.000 kr. + moms

Man skal have bestået Undervisningsministeriets ’Gaffeltruck certifikatkursus B’ for at betjene trucken. Der er desuden lovkrav om årligt eftersyn af hjælpemidlet. Det udføres her hos af leverandøren.

Selvkørende Mini palletruck

Toyota BT LWE 130

Toyota BT LWE 130

Den elektriske palleløfter, ligeledes af mærket Toyota, er et vigtigt hjælpemiddel, der dækker behovet for at forflytte tunge paller, og dermed dækker den hullet mellem trucken og den manuelle palleløfter.
Den elektriske palleløfter har en kapacitet på 1300 kg.
Den har samme løftehøjde som en manuel palleløfter, dvs. den kan løfte en palle 12 cm.
Flere detaljer fremgår af specifikationen for vores Toyota BT LWE 130.

Der kræves ikke certifikat for at betjene en elektrisk palleløfter, men der er lovkrav om årligt eftersyn af hjælpemidlet. Det udføres her hos os af leverandøren.

Kommentarer og erfaringer
”Den elektriske palleløfter var helt uundværlig ved fyldning og tømning af frysecontaineren, hvor vi dels skulle køre på brolægningen udenfor magasinet, dels skulle op og ned ad rampen med pallerne. Ved meget stor og konstant aktivitet på et lager er det selvfølgelig også vurdere den aflastning, den giver medarbejderne, der skal køre med paller hele dagen.” (Lone Petersen, Museum Østjylland)

”Vores elektriske palleløfter er en hidsig krabat. Den kræver en rutineret og opmærksom medarbejder, ellers kan lave stor skade på både mennesker, museumsgenstande, inventar og bygning J.” (Lone Petersen, Museum Østjylland)

Manuel palleløfter

Still HåndløftevognTQ

Still HåndløftevognTQ

Den rigtige betegnelse for dette hjælpemiddel er en håndløftevogn, men betegnelsen ’palleløfter’ er alle fortrolige med.
Den manuelle palleløfter er et uundværligt værktøj i ethvert magasin. Vores palleløfter er af mærket Still. Den har en kapacitet på 2500 kg.
Flere detaljer fremgår af specifikationen for vores Still HåndløftevognTQ.

Der kræves ikke certifikat for at betjene en manuel palleløfter, og der er ikke lovkrav om tilbagevendende eftersyn af hjælpemidlet.

Kommentarer og erfaringer
”I indflytningsfasen kunne vi sagtens have brugt to manuelle palleløftere, og der var vist også tilbud på 2 stk. Vi drømte da bare ikke om, at det kunne blive aktuelt J.” (Lone Petersen, Museum Østjylland)

 Diverse andre tekniske hjælpemidler

Fællesmagasinet råder over de mest nødvendige tekniske hjælpemidler

Fællesmagasinet råder over de mest nødvendige tekniske hjælpemidler

Rullestillads. Vores rullestillads har vi arvet. Det er meget anvendeligt ved arbejde på de øverste hylder i håndgodsreolen.

Stiger. Vi råder over 1 enkeltstige (længde: 380 cm), 1 teleskopstige (længde: 380 cm), 1 enkel-trappestige (ståhøjde 1,85 cm) og 2 små dobbelt-trappestiger (ståhøjde 45 cm). Alle 5 stiger er godkendt efter Dansk Standard EN131.

Rulleborde.  Vi råder over en lille og en stor transportvogn, begge med ekstra endegavl, hylde og luftgummihjul. Producent: Ravenda / Randersbøren.

Sækkevogn. Vores sækkevogn er med udfaldsramme, hvilket giver større anvendelighed og bedre sikkerhed for godset.

Kompressor. Til brug ved udendørs rengøring af meget snavsede museumsgenstande har vi en lille, transportabel kompressor med luftpistol. Max. tryk: 10 Bar.

Støvsuger. En Nilfisk Alto Attix 360-21 med HEPA-filter bruges til både rengøring af museumsgenstande og lokalerengøring

Lommelygter. To lommelygter hænger ved hovedindgangen til fællesmagasinet.

Håndværktøj. En værktøjskasse med det mest almindelige værktøj samt søm, skruer, kroge, skruetvinger hører selvfølgelig også til det tekniske udstyr på fællesmagasinet.

Desuden råder fællesmagasinet over to hunde (de stak dog af, da fotografen kom forbi J)

PC og printer forefindes til fælles afbenyttelse for alle, der arbejder på fællesmagasinet. PC’en er en del af Museum Østjyllands IT-netværk, og via en VPN-forbindelse er adgang for til museets data- og mailserver.

Kommentarer og erfaringer
”’Der er en plads til alt, alt har en plads’ – det gamle ordsprog giver også god mening i et museumsmagasin. Både af hensyn til sikkerheden og til rationel arbejdsgang stilles alt på plads efter endt brug” (Lone Petersen, Museum Østjylland)

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.