Indflytning (Randers)

Første indflytning. Maj 2008

Første indflytning. Maj 2008

Indflytningen på Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland startede mandag 5. maj 2008. Det var Bymuseet (nu: Den Gamle By), der kom med det første flyttelæs, kaldet Flyt 19/2008.

Indflytningen på fællesmagasinet i Randers er et fællesprojekt for brugermuseer. Der er lavet aftale med en Randers-vognmand om transport, og brugermuseerne stiller mandskab til rådighed ved indflytning og påpladssætning. Brugermuseerne fordeler ved årets udgang de afholdte flytteudgifter.

En rullende indflytningskalender administreres af konservatorerne i Randers. Brugermuseerne klargør og pakker flyttelæsset jf fællesmagasinets retningslinjer og bestiller en indflytning hos Bevaring & magasin. Ved bestilling bliver en konservatorerne ansvarlig for indflytningen. Den pågældende konservator træffer aftale med vognmand og planlægger indflytningen sammen med den samlingsansvarlige på brugermuseet. Brugermuseet udarbejder pakkelister og eksporterer data fra Regin. Pakkelister, xml-eksport og xml-rapport sendes før indflytningen til den ansvarlige konservator. Xml- eksport og -rapport tjekkes og indlæses i fællesmagasinets lagerstyringssystem, og der laves stregkoder til flyttelæssets pakkeenheder.

En indflytning strækker sig over to tirsdage og foregår i samarbejde mellem brugermuseum og fællesmagasin. Den første tirsdag modtages flyttelæsset. Det tjekkes og klargøres til frysedesinfektion. Den anden tirsdag pakkes de frysedesinficerede genstande ud, og pakkeenhederne mærkes med stregkoder. Ikke emballerede pakkeenheder dækkes med bomuldslærred, og pakkeenhederne sættes på plads i magasinet. Typisk deltager tre personer ved en indflytning, dvs. to personer fra brugermuseet og den ansvarlige konservator.

I løbet af de første seks år har der været 175 indflytninger på Fællesmagasinet for museer i Midt- og Østjylland. Tre ud af fire brugermuseer har afsluttet deres overflytning til fællesmagasinet. Det fjerde og største museum, Museum Østjylland, mangler stadig at overflytte en stor del af sin samling.

Anlæg, Indflytning - 2

Jolle fra Dansk Fiskerimuseum pakket og klar til frysedesinfektion i container. Juni 2009

Retningslinjer for modtagelse af kulturarvsgenstande
(Slots- og Kulturstyrelsens retningslinjer for bevaring og håndtering)

Retningslinjer for ekstern transport af kulturarvsgenstande
(Kulturstyrelsens retningslinjer for bevaring og håndtering)

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.