Fryserum (Randers)

Funktioner i stueetage

Funktioner i stueetage

Alle museumsgenstande, der kan angribes af skadedyr, bliver frysedesinficeret ved -34 grader C, inden de kommer ind i magasinet. Det samme gælder al ny emballage, der ikke er skadedyrsbehandlet fra leverandørens side. Frysedesinfektionen foregår i fællesmagasinets fryserum.

Størrelse: 3 x 3 m; loftshøjde: 2,40 m
Dørbredde: 1,22 m; dørhøjde: 2 m
Gulvbelastning: 3.000 kg/m2; 1.000 kg inkl.palleløfter
Frysekapacitet: ??
Setpunkt: -34 grader C
Kompressor: Copeland D3D55-100K-AWM-D
Afrimning: Friga-Bohn Kondensator; afrimning hver 6. time
Temperatur styring: AKO-17318 (fra www.ako.com)
Temperatur kontrol: Hanwell (fra www.hansbuch.dk)
Leverandør: multikoel.dk

Kølekompressoren står på taget, mens kondensatoren sidder i fryserummet. En Hanwell temperatur logger med forbindelse til bl.a. konserveringsværkstedet registrerer temperaturen i fryserummet.

Kommentarer og erfaringer:
“Fryserummet kører godt. Vi har ingen problemer med tilrimning af frostemnerne, men vi burde have tænkt på, at kondensatoren skulle placeres udenfor fryserummet. Den tager unødig plads inde i fryserummet.
Størrelsen af fryserummet er ikke optimal i forhold til manøvrering af palleløfter med palle. Desuden ville det have været mere hensigtsmæssigt, hvis døren havde siddet i fryserummets ene side i stedet for som nu, midt for. Døråbningen burde have været større, især burde døråbningen have været lige så høj som loftshøjden i fryserummet. Vi har flere gange måttet lægge høje skabe ned.” (Lone Petersen, Museum Østjylland)

Et kig ind i fryserummet

Et kig ind i fryserummet

 

Senest redigeret 11/2014

Der er lukket for kommentarer

Der er lukket for kommentarer. Du kan ikke skrive en kommentar til dette indlæg.